Akıl Oyunları ve Mangala Yarışmamızın Kazananı Belli Oldu

Akıl Oyunları ve Mangala Yarışmamızın Kazananı Belli Oldu


Okulumuzda düzenlenmekte olan okul dışı aktiviteleri kapsamında öğrencilerimize verilen kurslar yoğun ilgi görmektedir. Bu kurslardan birisi olan Akıl Oyunları ve Mangala kursumuzda ise bir haftadır kıyasıya bir yarış devam etmekteydi, yarışmamızın kazananı ise Z**l K**oldu. 

Z**K**'ya ödülünü Okul Müdürümüz Ahmet YILMAZ takdım etti.


Manngala Nedir?

Mangala 2 kişilik bir oyundur. Oyunda karşılıklı 6'şar tane kuyumuz vardır. İki kişinin de birer tane haznesi vardır. Mangala'da önemli olan haznelerimize taş doldurmaktır. Kim kendi haznesine daha çok taş doldurursa oyunu kazanmaktadır.

Mangala nasıl oynanır?

48 taşımız var. Her kuyuda 4 tane olacak şekilde 24'er tane iki oyuncuya ayrılıyor. Oyunun çok basit 4 kuralı var. İlki, kendi kuyumuzda bir taş bırakmak ve o kuyudan aldığımız diğer taşlar sağa doğru birer tane hizayı bozmadan kuyulara koymak. İkincisi, bu taşları sırayla kuyulardan haznenin bulunduğu sağ tarafa doğru ilerletmeye çalışırken son taşımız hazneye düşerse tekrar oynama hakkımızın olması. Üçüncüsü, son taşımız rakibimizin kuyusunu çiftlerse o kuyu bizim oluyor. Dördüncüsü ise kendi kuyumuz boşsa ve boş kuyuya kendi taşımızı atarsak hem o boş kuyuyu doldurduğumuz için kendi kuyumuzu hem de karşıdaki kuyuyu almış oluyoruz. Aslında Mangala son taş kuralıyla bilinen de bir oyun. Hem kuralları çok basit hem de kolay öğrenilen bir oyun olduğu için de 7'den 70'e herkes ilgi göstermektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi